Ziua Mondială a Apei se sărbătorește și la Mândra

0
101
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov, ca și în anii anteriori, a celebrat Ziua Mondială a Apei organizând acţiuni de igienizare a cursurilor de apă aflate în administrare de pe raza judeţului Brașov, fiind implicat tot personalul instituţiei.

Astfel, în data de 21 martie s-a intervenit cu tot personalul salariat şi utilajele de transport din dotare în mai multe locaţii, printre care și pe pârâul Mândra de lângă localitatea cu același nume de lângă Făgăraș.
În paralel același lucru s-a făcut și pe pârâul canalul Timiş, în municipiul Braşov, pe pârâul Bozom şi pârâul Măieruş în comunele Apaţa şi Măieruş, pe pârâul Bogăţii, în localitatea Dopca, pe pârâul Cozd şi pârâul Homorod în Rupea și pe pârâul Ghimbăşel în zona Râşnov.
Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.
Anul acesta, se împlinesc 25 de ani de când Națiunile Unite și-au unit eforturile în misiunea globală de a coordona acțiuni pentru salvarea celei mai de preț resurse naturale, APA. ONU stabilește o temă pentru Ziua Mondială a Apei care corespunde unei provocări curente sau viitoare. Tema pentru acest an este: „Apa și apa uzată”.
Ziua Mondială a Apei reprezintă evenimentul prin care comunitatea internațională arată respectul pentru apă, o oportunitate de a afla mai multe despre problemele legate de apă și o inspirație pentru oameni pentru a lua măsuri pentru protejarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ