Ziua Drapelului … uitată?!

0
57
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Duminică, 26 iunie, în toată ţara a fost sărbătorită Ziua Drapelului Naţional. La Făgăraş, acest eveniment a fost organizat într-un cadru restrâns de militarii de la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte. Dacă în alţi ani aceste ceremonii militare aveau priză la public şi chiar şi autorităţile locale se implicau în organizare, în acest an, drapelul a fost coborât sâmbătă seara, 25 iunie, la ora 20, doar în prezenţa militarilor.

De asemenea, nici arborarea drapelului nu a adus mai mulţi curioşi. Poate şi din cauză că această ceremonie a fost organizată în dimineaţa zilei de duminică.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată „Ziua Drapelului Naţional” prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform prevederilor legale, această zi trebuie marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

(Iulia GRECU)

LĂSAȚI UN MESAJ