“ZiC şi EU. Părerea mea contează“. Brad artificial versus brad natural: ce să-ți iei de Crăciun

0
456
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Crăciunul bate la ușă, iar bradul este vedeta sărbătorilor de iarnă. Alegerea decorațiunilor, a culorilor în care va fi decorat, a ornamentelor de diferite forme și a instalației luminoase sunt aspecte important, însă de departe, principalul este bradul în sine. Este necesar să stabilești înainte de toate ce fel vrei să fie bradul de Crăciun, unul artificial sau unul natural. Pentru unele persoane contează prețul, altele sunt ecologiste și nu doresc să încurajeze tăierea brazilor, alții oamenii știu clar că cei tăiați sunt special crescuți pentru a fi vânduți de sărbătorile de iarnă. Un brad artificial, achizitionat în cutie, din supermarket, este o investiție pe termen lung. E adevărat că dacă anul viitor vrei ca brăduțul tău de Crăciun să arate diferit poți schimba instalația, decorațiunile și designul i se va schimba complet. Marele avantaj al brazilor din plastic este dat de folosirea lui câțiva ani buni, căci el nu se degradează, respectiv nu se demodează.Ecologiștii merg pe această variantă, argumentând prin faptul că nu încurajează astfel tăierea de brazi naturali. Lucrurile, însă, stau diferit. Bradul natural miroase, iar aroma specifică sărbătorilor de iarnă nu poate fi înlocuită cu nimic.

Dacă te gândești că nu vei lua unul din pricina faptului că ții la natură, la mediul înconjurător și la Planetă, atunci trebuie să știi că nu faci nimic rău dacă îl cumperi de la distribuitorii autorizați. Brazii naturali vânduți în perioada Crăciunului sunt aduși din pepiniere, acolo sunt sunt crescuți special pentru fi tăiați, respectiv vânduți de Sărbători. E adevărat că timpul în care un brad ajunge la cel puțin 1,50 m este de aproximativ zece ani. Însă, în tot acest timp, el consumă dioxid de carbon și produce oxigen, motiv pentru care este un plus pentru Planetă.

În plus, există o metodă ca brazii naturali să fie valorificați după sărbători, căci odată descompuși ei sunt adevărate îngrășăminte, pline de nutrineți benefici pentru sol. Un serviciu special de reciclare a brazilor ar fi de mare folos și, cel mai probabil, va ajunge în curând și în țara noastră, asemenea altor state din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ