Windows XP, greu de ucis!

0
22
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

  Conform celor mai recente date prezentate de compania de analiză StatCounter, un concurent serios pentru noul sistem de operare Windows 8 lansat de Microsoft îl constituie… tot Microsoft! Mai precis, este vorba despre „bătrânul ” Windows XP – care se lasă „greu de ucis”!
Statisticile StatCounter constată că Windows XP, sistemul de operare lansat cu peste 10 de ani în urmă – în octombrie 2001 – are în continuare o cotă de utilizare la nivel mondial de aproape 27 %. Windows 7 îşi menţine cota de cota de utilizare de 52,93 % în luna octombrie, comparativ cu 26,99 % pentru XP.
În Europa, Windows 7 este cotat în prezent cu 53,28% din preferinţele utilizatorilor, comparativ cu 24,16 % pentru XP. Deși este un sistem de operare mult mai recent, Vista deţine un procent mai mic decât XP – cu 7,24 % din piața globală (fiind depăşit de MacOSX, cu 7,6%) și 9,44% % în Europa.
Specialiştii StatCounter spun că, din statistici, reiese clar reticenţa utilizatorilor de a părăsi un sistem de operare precum XP. „Noua interfață Windows 8 reprezintă o revizuire radicală pentru Microsoft, permițându-i să intre pe piața dispozitivelor mobile. Cu toate acestea, faptul că schimbă total experienţa desktop, poate spori reticența inițială a utilizatorilor de business tradiţionali faţă de un eventual upgrade la acest nou sistem de operare”, crede Aodhan Cullen, CEO StatCounter.
În România, Windows 7 are o cotă de 48,8% din piaţa sistemelor de operare, urmat de XP (43,88 %) și Vista (3,2 %). De remarcat faptul că, pe plan local, Windows 7 a depăşit XP de abia la jumătatea acestui an!

LĂSAȚI UN MESAJ