Vreţi să deveniţi Robin Hood?

2
473
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Înainte de a fi un sport, tirul cu arcul a fost un mod de viaţă. Un mod de a-ţi asigura existenţa, încă din zorii civilizaţiei. Atunci când bărbaţii plecau la vânătoare cu arcul şi tolba cu săgeţi, în lupta pentru supravieţuire, pentru a-ţi hrăni familiile. Literatura a preluat multe exemple de arcaşi celebri şi i-a făcut eroi de roman, fictivi sau reali. Zeiţa vânătorii, Diana sau Artemis. Wilhelm Tell, arcaşul care a ochit mărul aşezat pe capul fiului său. Haiducul Robin Hood, cel care a despicat o săgeată trasă în centru, cu o altă săgeată, trasă cu măiestrie din propriul său arc. Toate aceste exemple au însufleţit imaginaţia multora din noi, atunci când eram copii şi ne-am făcut un arc din lemn de alun şi am încercat să tragem la ţintă cu săgeţi improvizate.


Astăzi, tirul cu arcul este disciplină olimpică. Este un sport care nu se bucură din păcate de prea multă mediatizare, deşi nu spectacolul îi lipseşte.
„Tehnologia şi-a spus şi aici cuvântul. Mai sunt concursuri unde se poate în continuare evolua cu arc tradiţional şi săgeţi din lemn, categorie care se numeşte instinctiv/tradiţional. Vedetele întrecerilor sunt însă categoriile longbow-/barebow, unde se trage cu arcuri care au o formă tradiţională, dar performanţe superioare – şi mai ales, categoria compound/recurve, unde arcurile, construite din carbon şi aluminiu, seamănă mai mult cu nişte puşti cu lunetă“, ne-a spus Silviu Chiţu, un arcaş modern care are în palmares şi un titlu naţional la tir cu arcul.


Silviu este membru al unui club braşovean de tir cu arcul şi încearcă să înfiinţeze şi la Făgăraş o filială a acestuia. „Este un sport care poate fi practicat de oricine. Poate să fie copil sau adult, cu condiţie fizică bună sau mai puţin bună. Poate să poarte chiar şi ochelari! El se practică şi în sală şi în aer liber. În acest moment, am reuşit să găsim un spaţiu într-o sală de sport pentru antrenament. Avem arcuri, săgeţi, ţinte, tot ce ne trebuie. Mai avem nevoie de o plasă de protecţie pentru săgeţi, dar vom rezolva şi problema asta în scurt timp. Îi invit pe toţi cei care ar dori să practice acest sport să ni se alăture. Chiar dacă nu vor ieşi performeri din toţi, îi asigur că tirul cu arcul îi va ajuta să se cunosscă mai bine, sa-şi educe voinţa şi să obţină performanţe superiosre nu doar în plan sportiv, a mai spus Silviu.
Silviu Chiţu poate fi contactat la telefon 0746/109865 sau la adresa de e-mail [email protected]

2 COMENTARII

  1. NU STIU DACA SE INTELEGE DIN ARTICOL DAR AM NEVOIE SPONSORI PENTRU A PUTEA INCEPE ACTIVITATEA
    PLASA DE SIGURANTA COSTA INTRE 600 SI 1200 LEI INFUNCTIE DE LUNGIME SI REZISTENTA.CINE DORESTE SA MA AJUTE POATE SA MA CONTACTEZE FIE PRIN MAIL FIE LA TEL: 0746109865

    IN VIITORUL APROPIAT VOM DEMARE O ACTIUNE DE PROMOVARE A TIRULUI CU ARCUL PRIN SCOLILE FAGARASENE IN MASURA IN CARE VOM GASI INTELEGERE LA CONDUCERILE ACESTORA.VA VOI TINE LA CURENT CU ACEST DEMERS.AM REUSIT SA ACHIZITIONEZ DIN BANII MEI UN NUMAR DE 12 TRICOURI PE CARE INTENTIONEZ SA LE INSCRIPTIONEZ CAT POT DE REPEDE.O ZI BUNA

LĂSAȚI UN MESAJ