Vremea. Vin două săptămâni de ger și două cu temperaturi peste normal cu ploi în exces

0
490
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Administrația Națională de Meteorologie anunţă cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi peste cele normale în două săptămâni din patru. Vor cădea şi precipitații, iar în sudul, sud-estul, vestul și nord-vestul țării vor fi în exces, potrivit Mediafax.
Săptămâna 11 – 18 ianuarie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud și de sud-est a țării.
Săptămâna 18 – 25 ianuarie
Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, local mai coborâte în regiunile sudice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest.
Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie
Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru acest interval, posibil ușor mai ridicată în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.
Săptămâna 1 – 8 februarie
Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
ANM ne anunță că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ