Vremea se va răci, dar nu vom avea parte de ”Gerul Bobotezei”!

0
338
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vremea începe să se răcească, în următoarele zile, comparativ cu zilele trecute, dar  nu vom avea parte de ”Gerul Bobotezei”, bine cunoscut pentru luna ianuarie. Valorile scad ușor, astfel că maximele nu vor depăși 4, 6 grade, iar minimele se vor încadra între 2 și 5 grade. Din data de 4 ianuarie, șansele de precipitații vor fi mari, anunță Administrația Națională de Meteorologie, care a emis o prognoză pentru următoarele două săptămâni.
Astfel, în Transilvania, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale minimelor de -4 şi -3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1 – 4 grade şi ale minimelor de -6 şi -3 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.
La munte, vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârşitul acesteia, când tendinţa procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3 şi -2 grade şi ale celor nocturne de -8 şi -7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici oscilaţii de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5 şi -2 grade şi minime de -9 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.
Sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ