Vremea pentru următoarele patru săptămâni

0
743
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În partea a doua a lunii septembrie şi în primele săptămâni din octombrie vremea va fi schimbătoare. În prima parte a intervalului, se va răci accentuat şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. După această perioadă, temperaturile vor reveni la valorile normale.
În săptămâna 20 – 27 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunțată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Pentru săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.
În săptămâna 4 – 11 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări.
În săptămâna 11 octombrie- 18 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile sudice.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

LĂSAȚI UN MESAJ