Vremea pentru următoarele patru săptămâni

0
928
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vremea se va încălzi după data de 2 iunie, se arată în prognoza meteo emisă luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni temperaturile vor crește în toate regiunile țării. În primele trei zile ale săptămânii, vremea va fi rece pentru această perioadă, se vor înregistra temperaturi maxime de 15…16 grade și minime de 6…7 grade, în medie regională. Între 3 și 5 iunie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât, în intervalul 6 – 13 iunie, va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Prin urmare, media temperaturilor diurne va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime nocturne va fi de aproximativ 11 grade.
Vor fi ploi pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse pe 31 mai și între 8 și 12 iunie.
În primele 4 zile de prognoză, la munte, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 7 și 10 grade și a minimelor, care va fi de 0…4 grade. În zilele care vor urma vremea va deveni normală pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime va fi de 14…17 grade și a minimelor de 6…8 grade.
Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar acestea vor apărea mai frecvent în primele două zile și din nou după data de 6 iunie.
Temperaturile vor fi mai scăzute decât valorile normale specifice lunii iunie, anunță meteorologii care au anunțat prognoza meteo până în 28 iunie. În trei din următoarele patru săptămâni, va ploua abundent în mai multe zone ale țării.
Săptămâna 31 mai – 7 iunie
Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în întreaga țară. Vremea va fi mai rece în regiunile estice.
Va ploua abundent în estul și sud-estul teritoriului. Ploile vor fi mai puține în regiunile intracarpatice, iar în restul țării vor fi la un nivel apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 7 iunie – 14 iunie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în întreaga țară.
Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Săptămâna 14 iunie – 21 iunie
Vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice.
Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nordvestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 21 iunie – 28 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ