Vremea pentru următoarele două săptămâni

0
708
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Chiar dacă ne apropiem de mijlocul lunii martie, ninsorile nu se vor opri. În următoarele două săptămâni vor fi zile cu ger și lapoviță. În mare parte din țară vor fi precipitații mixte, iar vremea va deveni din nou rece.
Primele zile ale săptămânii sunt însorite, în zilele următoare însă, vremea se va răci, iar miercuri vom avea un nou episod de iarnă. Vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în special în sudul țării. De joi vremea se îndreaptă, apare soarele, iar maxima va urca ușor până la 7 grade.
Pentru următoarele două săptămâni, în Transilvania, în primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4…8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie. Pe parcursul nopților, în acest interval, vor fi valori negative în toată regiunea, cu medii de -7…-4 grade. Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8…11 grade și ale minimelor de -2…0 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ, spre sfârșitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.
La munte, vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7…0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1…6 grade, iar cele nocturne de -8…-2 grade. Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ