Vremea pentru următoarele două săptămâni

0
110
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Meteorologii prognozează vreme călduroasă în următoarele două săptămâni, iar șansele de ploaie vor fi scăzute, potrivit estimării pentru perioada 6 – 19 septembrie publicate de Agenția Națională de Meteorologie.
În Transilvania, la începutul intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele specifice primei decade de septembrie, respectiv 21 – 24 de grade Celsius, în medie, nopţile vor fi însă răcoroase în mare parte a regiunii – minime termice de 6 – 10 grade, iar în depresiuni chiar spre 1 – 3 grade. Încălzirea uşoară a vremii ce se va resimţi între 10 şi 13 septembrie, cu precădere în vestul şi sud-vestul zonei, va determina valori în general mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, mai ales pe parcursul zilelor, cu maxime de 23 – 26 de grade. Minimele termice vor fi de 9 – 13 grade, mai mici în zonele depresionare. Apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni, este estimată o răcorire a vremii în special în privința valorilor diurne.
Până în jurul datei de 15 septembrie, regimul precipitațiilor va fi deficitar, doar izolat urmând să plouă slab şi trecător, cu precădere în zonele perimontane. Ulterior, probabilitatea de ploaie va creşte.
La munte, vremea va fi răcoroasă în primele zile, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 9 – 16 grade şi minime de 3 – 9 grade, cu valori mai scăzute la peste 1.700 de metri altitudine, unde noaptea vor fi uşor negative. Ulterior, temperaturile, în special cele diurne, vor fi în creştere şi se vor situa în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii septembrie, iar o răcire a vremii este estimată doar la finalul celor săptămâni de prognoză.
Deficitul pluviometric va fi semnificativ, având în vedere că până în data de 17 septembrie doar pe pe spaţii restrânse vor fi ploi trecătoare, în general slabe cantitativ.
Sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ