Vremea pentru următoarele două săptămâni

0
1055
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ploile și vijeliile vor persista, iar meteorologii au emis noi avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru mare parte din țară. De marți, însă, vine și canicula. Conform meteorologilor, vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte zone, iar disconfortul termic va fi accentuat.
Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică și disconforrt termic, pentru intervalul 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00.
În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-50 l/mp.
Vemea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat, spun meteorologii.
ANM a publicat, luni, și prognoza pentru perioada 21 iunie – 4 iulie:
Astfel, în Transilvania, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27-28 de grade, se va ajunge la 33-34 de grade în intervalul 23 – 25 iunie, când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori de 30-31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27-29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că media lor se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 23 – 27 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că, în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în 23 și 24 iunie.
La munte, vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9-10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25-26 de grade și minime de 15-16 grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21-23 de grade, iar minimele de 12-14 grade. Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ