Vremea pentru următoarele două săptămâni

0
169
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Temperaturi oscilante în următoarele două săptămâni, estimează meteorologii. În Transilvania procesul de încălzire va continua atât luni cât si marți, dar ulterior se va răci, condiții în care mediile maximelor vor coborî de la 9 grade în 15 martie până spre 4 grade în 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade în 17 martie până la -10 grade în 20 martie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în încălzire treptată, iar până la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade ziua și -2 grade noaptea. Precipitațiile se vor semnala doar pe spații mici și cu o probabilitate mai mare în 16 și 18 martie, precum și în intervalul 23 – 27 martie.
La munte intervalul de prognoză va debuta cu o încălzire, însă va fi de scurtă durată, pentru că se va răci între 16 și 19 martie. În aceste condiții, maximele vor avea medii de la 2 spre -6 grade, iar minimele de la -6 spre -12 grade, caracterizând o vreme geroasă, în special pe creste. Următoarea săptămână va fi dominată de o creștere treptată a temperaturilor, ce vor atinge spre final valori diurne, mediate regional, de 2 grade și nocturne de -6 grade. Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare pe 16 martie și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
sursa:meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ