Vremea la început de noiembrie

0
164
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vremea se va schimba destul de mult în următoarele două săptămâni. Noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă la 22 de grade. Pentru a doua săptămână din noiembrie sunt estimate maxime între 12 şi 16 grade. Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 1 – 14 noiembrie.
În Transilvania, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4 şi 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19…22 de grade şi minime de 8…10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade şi de 2…4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14…15 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine, la o medie regională de 2…4 grade. Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 10 noiembrie.
La munte, valorile termice vor fi în creştere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14…15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4…6 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7…10 grade şi ale minimelor de 1…3 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.
sursa:alephnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ