Vreme schimbătoare la munte

0
36
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Turiştii care vor urca în acest week-end pe munte trebuie să fie bine echipaţi, deoarece vremea se anunţă a fi schimbătoare. De asemenea, traseele sunt închise mai sus de cabane şi asta pentru că pericolul de alunecare este foarte mare.

Salvamontiştii vor fi în alertă  în acest week-end deoarece zeci de turişti şi-au anunţat prezenţa în Munţii Făgăraş. Încălzirea vremii din această săptămână a făcut ca zăpada să se topească şi să plouă din abundenţă. Din această cauză, neatenţia şi neechiparea corespunzătoare a turiştilor pot avea consecinţe fatale.

„Vremea este foarte schimbătoare în această perioadă. Important este că zăpada s-a cam dus, dar va ploua şi va îngheţa şi va fi pericol mare de alunecare. Cel mai mare pericol acesta este – poleiul de pe poteci, chiar şi până la cabană“, a spus Tomas Bross de la Salvamont Victoria.

De asemenea, pentru a evita accidentele, salvamontiştii au decis ca o parte din traseele montane situate la altitudini mai mari să fie închise. „S-au anunţat turişti în acest sfârşit de săptămână. Le recomandăm să meargă cu foarte mare atenţie şi doar până în zona cabanelor. Mai sus de acolo sunt rugaţi să nu se aventureze, pentru că este gheaţă“, a mai spus Tomas Bross.

Nici această săptămână nu a fost lipsită de incidente. În urmă cu 2 zile, un grup de turişti s-a rătăcit pe Muchia Drăguşului, însă salvamontiştii au reuşit să îi aducă la baza muntelui în siguranţă.

(Iulia GRECU)

LĂSAȚI UN MESAJ