Vreme în răcire ușoară în primele săptămâni din noiembrie

0
87
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vreme în răcire ușoară în următoarele două săptămâni (31 octombrie – 13 noiembrie), în timp ce şansele de ploaie vor fi destul de reduse, cu prezenţă sporadică şi doar în anumite regiuni, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În Transilvania, din 31 octombrie şi până pe 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 şi 20 de grade. Ulterior, vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15 – 16 grade, în zilele de 3 şi 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea uşor, apoi până în 10 noiembrie variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că, în medie, vor fi 13 – 14 grade. Sfârşitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor creşte spre 9 – 10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopţii de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor creşte uşor spre valori 4 – 5 grade, în medie. După data de 9 noiembrie, minimele vor scădea spre două grade, în medie, valoare ce va caracteriza intervalul 10 – 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.
La munte, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 şi 17 grade, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie. Ulterior, în intervalul 8 – 13 noiembrie, tendinţa vremii este de răcire, dar variaţiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6- 7 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 şi 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, după care vor coborî spre două grade, până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua şi după noaptea de 7 noiembrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge spre un grad Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în zilele de 5 şi 6 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ