Vreme frumoasă la munte

0
28
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Vreme  frumoasă la munte! Iubitorii de aventură vor avea noroc pentru că vremea va fi excelentă, cu soare din plin. Totuşi, nu lipsesc nici în acest sfârşit de săptămână aversele, iar turiştii sunt sfătuiţi să aibă echipament corespunzător şi haine groase.

remea va ţine cu zecile de turişti care şi-au anunţat deja prezenta în acest week-end în munţii Făgăraş. Temperatura din termometru va fi plăcută la orele amiezii, dar mai scăzută seara şi dimineaţa. Deh, se apropie toamna! Cu toatea acestea, meteorologii au anunţat şi averse şi intensificări ale vântului. Salvamontiştii le recomandă tuturor celor care vor să petreacă cele câteva zile libere la munte să vină echipaţi corespunzător, în special cu haine de ploaie. „Din informaţiile pe care le avem, vremea rămâne în continuare propice turismului ămontan. După-amiază spre seara vor cădea, totuşi, scurte precipitaţii. Este destul de cald, dar seara şi dimineaţa este răcoare. Turiştilor care vor să meargă pe Masivul Făgăraş li se recomandă să fie bine echipaţi,  să aibă şi haine mai groase, dar mai ales încălţăminte bună. Sunt foarte mulţi turişti cu corturile prin zonă şi încă îi aşteptăm să apară“, a spus şeful Salvamont Victoria, Tomas Bross.

Mai mult salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să fie atenţi atunci când se deplasează pe potecile alunecoase. Nu de puţine ori, chiar şi oameni cu experienţăau alunecat şi s-au accidentat grav.

La cabanele din munţii Făgăraş sunt deja foarte mulţi turişti atât din ţară  şi de peste hotare. Nici pe traseul de pe Transfăgărăşean nu este nu este vreo problemă pentru turişti. Astfel că ei sunt aşteptaţi atât la cabane, cât şi la iarbă verde.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ