Vreau şi eu să merg!

0
40
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

fetita-1bunSunt oameni care atunci când au primit darul vieţii au fost condamnaţi să rătăcească în suferinţă. Soarta e poate prea crudă cu unii semeni ai noştri şi de multe ori, un zâmbet al lor depinde doar de bunăvoinţa celor din jur, de bunăvoinţa oamenilor cu care destinul a fost mai darnic. Este cazul familiei Popa din Pojorta care, în urmă cu 4 ani, a adus pe lume un copil minunat. Pe Georgiana. Fericirea venirii pe lume unui nou membru în familie a fost însă umbrită de sănătatea micuţei. Georgiana, deşi este veselă, cuminte şi foarte inteligentă, nu se poate bucura de copilărie. Din cauză că picioruşele nu i se dezvoltă normal, ea nu poate să se deplaseze la fel ca ceilalţi copii de vârsta ei. Georgiana nu merge, ci se târăşte în genunchi.

fetita2bunS-a născut prea devreme
Dumnezeu a lăsat-o pe Geogiana în genunchi. Doar aşa se poate deplasa, deşi a împlinit de curând 4 ani.
Destinul ei a fost scris atunci când a venit pe lume, cu mult înainte de termen: ,,Georgiana s-a născut la 24 de săptămâni şi a avut 1 kilogram. Niciun doctor nu i-a dat vreo şansă. După două zile, ne-au trimis la Braşov, la Terapie Intensivă, unde, o doamnă doctor mi-a spus: “ Doamnă, eu nu sunt Dumnezeu, dar fac tot ce pot pentru toţi copiii”, iar după câteva zile, Georgiana era mult mai bine. Luase în greutate, iar când avea două luni, am adus-o acasă”, povesteşte mama Georgianei, Maria Popa.

fetita5bunCu ochii umbriţi de lacrimile unei mari nenorociri, mama Georgianei povesteşte despre problemele pe care le-a întâmpinat cu pruncul în braţe timp de 4 ani.”Pe la 7, 8 luni, când am văzut că se ridică în picioare în pătuţ şi am început să o punem în şezut, am văzut că nu are stabilitate. A urmat diagnosticul crud al medicilor: mi-au spus că are parapareză spastică, adică tendoanele ei nu se dezvoltă. În rest, nu are nimic. I-am făcut o tomografie şi e perfect sănătoasă”, ne-a mai spus mama Georgianei.

fetita3bunNici tatăl Geogianei nu stă departe de problema fiicei lor. Bărbatul a pierdut demult şirul lacrimilor vărsate în toţi aceşti 4 ani, de când fetiţa lui cea mică a venit pe lume.”E foarte greu să îţi vezi propriul copil că nu poate merge şi e şi mai greu să ştii că totul se poate rezolva, dar că noi nu avem posibilităţi s-o ajutăm să se facă bine”, a declarat tatăl Georgianei, Daniel Popa.

Copil fără copilărie

Lumea copilăriei Georgianei este foarte limitată. Jucării, desene animate şi terapie. Depinde în permanenţă de prezenţa unui adult, ceea ce o împiedică să fie la fel ca şi ceilalţi copii. “Îşi doreşte foarte mult să meargă. Vrea să meargă la grădiniţă, vrea să se joace pe stradă cu copiii din vecini. Vrea şi ea să fie la fel ca ceilalţi copii, dar nu poate. Eu o duc în braţe la copii, dar ei se joacă, iar ea priveşte şi suferă în tăcere”, povesteşte mama Georgianei.
“Vreau şi eu la grădiniţă. Mami şi tati mi-au spus că nu sunt copii la grădiniţă, dar eu ştiu că acolo sunt copii care merg, iar eu nu pot să mă duc la grădiniţă pentru că nu pot să merg în picioare. Mă joc doar cu jucăriile, nu pot să mă joc cu ceilalţi copii, pentru că nu pot merge în picioare”, spune Georgiana cu o voce care îţi rupe inima.

fetita-4bun-jpegDeşi are numai 4 ani, Georgiana ştie că numai Dumnezeu poate face minuni şi se roagă în fiecare zi, sperând că cineva acolo sus să-i audă cea mai mare dorinţă: aceea de merge în picioare.

Speranţa costă mult

Chiar dacă nu a putut merge niciodată normal, speranţele nu sunt pierdute pentru Georgiana. Problema ei se poate rezolva, dar costurile sunt prea mari pentru posibilităţile financiare ale părinţilor. Operaţia şi recuperarea se ridică la 30 de mii de euro, iar veniturile familie sunt modeste. Mama primeşte indemnizaţia de 400 de lei pentru îngrijirea fetiţei, iar tatăl câştigă foarte puţin din agricultură. ,,Ea poate fi operată la Chişinău pentru alungire de tendoane, iar recuperare poate face într-o clinică din Ucraina, dar costă 5 000 de euro numai o şedinţă de recuperare, iar alte alternative nu sunt”, ne-a mai spus mama Georgianei.

Poate în această lume există şi oameni cu suflet care, impresionaţi de drama familiei Popa, ar putea s-o ajute financiar pe Georgiana să devină la fel ca şi ceilalţi copii.
Cont Banca Transilvania
Popa Maria Aurica
Cont lei RO98BTRL00801201928687xx
EURO RO73BTRL00804201928687xx

Lavinia GHEORGHE

LĂSAȚI UN MESAJ