Vreau să fiu vedetă

1
50
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

radu-ghisoiu-2-bunLa doar 12 ani se mândreşte cu nenumărate diplome, iar de curând a câştigat locul I la un concurs de muzică la Braşov. Acum îşi pune toate speranţeleîntr-o viitoare carieră de solist, pentru că, spune el, acesta este doar începutul. Şi chiar dacă dedică o mare parte din timp studiului muzical, micuţul nu-şi neglijează şcoala.

Cântă de la 3 ani

Radu Ghişoiu este un copil fericit. Iubeşte muzica populară şi îşi doreşte să devină vedetă. Pasiunea de a cânta a descoperit-o încă de la vârsta de 3 ani. De atunci, dorinţa de a reuşi a devenit tot mai mare. Acum, Radu este elev al Şcolii Generale nr. 1 din Făgăraş. Încă de mic, ori de câte ori a avut ocazia, a participat la specatacole şi concursuri. Şi niciodată nu s-a întors cu mâna goală. De câteva zile, băiatul a câştigat locul I la „Divina Musica“, un concurs organizat de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. „În momentul în care am urcat pe scenă, am avut foarte multe emoţii. Pentru mine, acest concurs a fost deosebit. A fost unic, nici nu pot să-l descriu în cuvinte. Este, deocamdată, singurul concurs la care am participat mai serios. Am multe diplome adunate de-a lungul anilor, dar acest concurs a fost mai special pentru mine. Am reuşit să fac faţă cerinţelor pentru că, în primul rând, m-a ajutat vocea şi apoi mi-am tot repetat în gând că eu sunt cel mai bun, cel mai tare, eu cânt cel mai bine şi aşa am reuşit. Acest lucru m-a ajutat foarte mult să-mi stăpânesc emoţiile. Bine, am avut emoţii, oricine are în momentul în care urcă pe scenă, dar nu chiar atât de mari“, ne-a declarat Radu Ghişoiu.

Concurs greu, emoţii mari

Melodiile alese de Radu, „Sara bună, bade Ioane“ şi „Drumul gării din Beclean“ au impresionat publicul, astfel că, din cei doisprezece concurenţi la secţiunea folclor, Radu a ieşit învingător. Radu este foarte încântat de acest premiu şi promite că vor urma şi altele. În tot acest timp, mama i-a fost alături. „La melodii, m-am descurcat foarte bine. La secţiunea la care am fost înscris, adică folclor, am fost cel mai bun şi asta mă bucură foarte tare pentru că îmi dă mari speranţe pentru viitor. Când am început să cânt, am încercat să nu mă uit la public, mi-am găsit un punct fix pe perete unde m-am uitat tot timpul ca să nu am emoţii. Melodiile au fost alese de mine împreună cu bunica mea. Am ales şi o doină pentru că doinele îmi plac cel mai mult“, ne-a mai declarat Radu. „Pentru mine, acest concurs a însemnat foarte mult, mai ales că Radu a reuşit să ocup locul I. Nici nu am sperat să câştige la un concurs atât de greu. Sunt mândră de Radu şi o să fiu alături de el mereu“, ne-a spus mama băiatului.

Îndrumat de bunică

„Eu îl îndrum de când era mic. Eu îi cântam, el stătea şi asculta pentru că îi plăcea foarte mult. Mai am nepoţi, le-am cântat şi lor, dar el este mai deosebit pentru că are talent şi vrea să facă ceva în viaţă cu muzica. Cred că mă moşteneşte pe mine. Şi mie îmi place să cânt şi, tot ceea ce ştiu eu, îl învăţ şi pe el. Zilnic repetăm. Sunt foarte fericită pe chestia asta“, ne-a declarat bunica băiatului. Acum speră ca Radu să ajungă o mare vedetă.
(Laura RAMBA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ