Vor fi reintroduse voucherele de vacanță, dar utilizarea lor va fi limitată

0
600
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Programul de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă susține reintroducerea voucherelor de vacanță, eliminate de guvernul Cîțu la începutul anului 2021. În acest an, au putut fi folosite  doar tichetele emise în 2019 și 2020, care nu fuseseră folosite din cauza pandemiei.
De tichetele de vacanță vor putea beneficia de anul viitor pe lângă bugetari și angajații firmelor private, iar statul va acoperi contravaloarea acestora. Utilizarea voucherelor de vacanță va fi limitată doar pentru pensiuni agroturistice și stațiuni balneare și nu vor mai putea fi folosite și la plata sejururilor pe litoral. Explicația este că pe litoral, unde prețurile sunt destul de mari, pot merge cei care au suficiente venituri cât să nu aibă nevoie de voucherele de la stat. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei.
Tot la capitolul turism, politicienii au inclus și un Program pentru Digitalizarea turismului, care presupune digitalizarea sistemului de evidență a turiștilor în România, cu respectarea normelor GDPR, pentru a dezvolta baza de date care să permită o mai bună țintire a promovării de țară pe categoriile/țările de interes, potrivit documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ