Vineri de la ora 15.00 încep înscrierile, dar vaccinarea propriu zisă începe din 18 ianuarie

0
219
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vineri începe a doua etapă a vaccinării, de la ora 15:00, încep și înscrierile pe site-ul oficial, dar vaccinarea propriu zisă începe,  cel mai devreme, în 18 ianuarie.
Dacă faceți parte din categoriile esențiale, înscrierea va trebui să o facă angajatorul. Acesta poate stabili și care va fi centrul la care veți merge sau poate face doar înscrierea în platforma online, iar persoana care urmează să se vaccineze finalizează programarea. Trebuie să știți că programarea se poate face  și prin call center. Va exista un număr unic la nivel național – 021.414.44.25 -, iar sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite în fiecare județ.
Pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, programarea se poate face individual, prin medicul de familie sau prin call center.
O altă modalitate de programare va fi prin direcțiile de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care își pot face cont și pot înscrie pe platformă până la maxim 10 persoane din familie. Aceeași procedură este și în cazul pacienților cu boli cronice.
În ceea ce îi privește pe cei care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, aceștia vor putea fi înscriși în platforma de vaccinare de către angajator. Persoana înscrisă intră apoi în platformă, se identifică în baza numărului de telefon, după care selectează centrul de vaccinare, data și ora la care vrea să se programeze pentru vaccinare.
Conform declarațiilor  doctorului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare,  aceste categorii incluse în etapa a doua de vaccinare nu vor fi prioritizate, adică se va putea vaccina orice persoană inclusă aici, în funcție de programare.
De asemenea, în etapa a doua de vaccinare intră și persoanele aflate în centrele sociale, iar coordonatorul campaniei de vaccinare susține că echipe mobile vor merge în acele centre, începând din 15 ianuarie, iar acolo se vor putea vaccina și angajații acestor instituții.
La nivel național sunt 750 de centre de vaccinare. Pe 15 ianuarie, mai puțin de 400 vor fi pregătite. Celelalte se vor deschide cinci zile mai târziu.
La Făgăraș, sunt două centre fixe de vaccinare împotriva COVID-19, care vor funcționa începând de vineri, 15 ianuarie. Unul dintre acestea are două fluxuri și este situat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, iar celălalt, cu un singur flux, în sala de sport a Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”. Centrele au fost înființate prin ordin al ministrului Sănătății, locațiile fiind propuse de către DSP Brașov.
sursa:hotnews.ro
sursa foto:dw.com

LĂSAȚI UN MESAJ