Vine primăvara! Arlie, acvila țipătoare a plecat spre Berivoi!

0
500
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Arlie, acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată satelitar de ornitologii români, a plecat din Africa spre România, anunţă Societatea Ornitologică Română (SOR), potrivit căreia acesta este un semn că vremea de primăvară se va instala în România.


Arlie a început migrația de primăvară pe data de 11 februarie 2017, între orele 8 și 10 dimineața. Spre deosebire de ultimii doi ani (2015 și 2016), Arlie a plecat spre România cu o întârziere de trei zile. În anii trecuți, Arlie plecase din cartierul de iernare la data de 8 februarie. Pentru al patrulea an consecutiv, acvila și-a petrecut iarna în Namibia și nu a schimbat locul de migrare. Călătoria ei până la cuib va însemna un traseu de 12.500 de kilometri, ce va străbate 17 țări de pe trei continente. Pasărea va trece prin Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia și Bulgaria.
În primele trei zile ale călătoriei sale spre România, Arlie a parcurs în zbor circa 500 de kilometri în direcția nord-est. Acvila are de străbătut continentul african de la vest la est și apoi de la sud la nord.
Arlie este o femelă adultă de acvilă țipătoare mică și a cuibărit din 2013 în 2016 în apropierea localității Berivoi de lângă Făgăraș. Deranjată de lucrările forestiere de anul trecut, pasărea și-a schimbat cuibul.
Drumul acvilei din Africa până în România poate fi urmărit online la adresa:pomarina.ro
sursa:www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ