Vine Moș Nicolae!

0
129
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Orele sunt numărate până la venirea unuia dintre cei mai îndrăgiți Moși: Moș Nicolae. Copiii sunt nerăbdători și și-au pregătit deja ghetuțele pe care le vor pune în această seară în geam sau lângă ușă pentru ca Moșul să le umple cu dulciuri și jucării.
Așadar, luminițele din oraș vor lumina calea Moșului Nicolae iar micuții sunt cei mai nerăbdători pentru a vedea ce vor primi. În funcție de cât de cuminți au fost, Moșul va umple sau nu ghetuțele sau lângă ghetuțe va pune și o nuia.

Legenda lui Mos Nicolae: de la sfant la mosul cel darnic si nevazut
De unde a pornit obiceiul darurilor asociat cu sarbatorirea Sfantului Nicolae? Legenda lui Mos Nicolae spune ca Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarace din orasul sau, aducandu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era foarte saraca. Tatal lor planuia sa-si vanda fetele ca sa se imbogateasca. Batranul nu a fost induplecat de lacrimile si durerea fiicelor, dar Sfantul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea si a venit in ajutorul lor. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari.

Astfel, ea a reusit sa se marite curand. La fel a facut si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor. Tatal s-a hotarat insa, ca inainte de casatoria mezinei, sa il pandeasca noaptea pe Nicolae. L-a vazut astfel cand a urcat pe acoperisul casei de aceasta data si a dat drumul pe cos unui saculet. De atunci, legenda lui Mos Nicolae spune ca acesta nu se arata niciodata, asa cum face Mos Craciun, dar nu uita sa ii rasplateasca pe copiii cuminti si sa le aduca nuiele celor neascultatori.

Așadar, această seară va fi una magică pentru toți copiii din lume. Moș Nicolae va aduce bucurie în sufletele tuturor micuților.

LĂSAȚI UN MESAJ