Vin pe jos la şcoală

1
130
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Beneficiile mersului pe jos sunt cunoscute de majoritatea dintre noi. Însă, foarte mulţi preferă să ne deplaseze cu maşina, fie din cauza grabei, fie a comodităţii. Iar acest obicei ar trebui să fie nelipsit din educaţia copiilor. Acesta este şi motivul pentru care în Făgăraş a fost iniţiată o campanie privind promovarea mersului pe jos, în detrimentul mersului cu maşina, iar una dintre activităţi se numeşte „Autobuzul pietonal“.

De câteva zile, în oraşul nostru circulă mai multe autobuze. Nu orice fel de autobuze însă, ci unele care sunt în concordanţă cu proiectul „Vin la şcoală pe jos“. Sunt autobuze pietonale, iar şoferii sunt cadrele didactice care s-au oferit voluntare. Astfel, în cartierele din Făgăraş s-au organizat mai multe staţii, de unde elevii sunt preluaţi de profesori şi însoţiţi până la şcoală.


„Avem mai multe cadre didactice care sunt aşa-zişii şoferi. Ei vin în punctele-cheie dimineaţa şi îi aşteaptă pe copii, îi „îmbarcă“ în „autobuze“ şi îi aduc în siguranţă la şcoală. Deocamdată, Acţiunea „Autobuzul pe jos“, se desfăşoară doar în luna martie. Am făcut-o şi pentru a-i conştientiza pe părinţi că au o altă alternativă a transportului la şcoală“, a spus Dacia Săpătoru, consilier la Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei Făgăraş.


Astfel, elevii „se pot sui“ şi din mers în autobuz fără să se accidenteze şi sunt şi în siguranţă în trafic. Elevii şi-au făcut şi un imn pentru această campanie, iar dimineaţa îl cântă până ajung la şcoală. Până la şcoală, copiii fac mişcare şi sunt foarte încântaţi de noua activitate, pe care o percep ca pe o joacă.

Deocamdată, în Făgăraş au fost stabilite opt trasee, iar în acţiune s-au înscris şi elevii mai mari, de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“. În cazul în care vor mai fi solicitări, acţiunea va fi extinsă şi în luna aprilie.
M.B.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ