Viermele de făină este sigur pentru consumul uman, anunță Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară

0
240
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Insectele au mai făcut un pas spre farfuriile europenilor. Viermele de făină este sigur pentru consumul uman, anunță Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Vei putea consuma insecta atât în formă brută, cât și ca aditiv pudră, scrie Bloomberg, citat de alephnews.ro.
Însă aprobarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară este doar un prim pas. Urmează ca oficialii să analizeze dacă vor admite vânzarea de snacks-uri, batoane de proteine, biscuiți și alte alimente ale căror ingrediente conțin insecte.
Totuși, în contextul în care o cercetare a firmei Arcluster arată că afacerile care se ocupă cu creșterea de insectelor vor crește de zece ori până la peste 4,1 miliarde dolari la nivel global până în 2025, decizia reprezintă un impuls pentru piața fermelor de insecte.
Astfel, insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine datorită impactului redus pe care îl au asupra mediului și a valorii nutriționale ridicate, atrăgând finanțare din partea fondurilor de investiții și atenția unor giganți ca Cargill Inc. și Nestle SA.
sursa foto:libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ