Victoria unei mobilizări exemplare

1
57
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

HCM Făgăraş – HCM Baia Mare 26-22 (10-10)

Atmosfera de meci mare cu tribune arhipline, două galerii care nu au încetat în niciun moment să-şi susţină favoriţii şi o luptă acerbă în teren, iată premisele unei dispute aşteptate cu mare interes. La Făgăraş, faţă în faţă s-au aflat ocupantele locurilor 3 – HCM Făgăraş şi 2 – HCM Baia Mare, echipe aflate în luptă directă pentru barajul de promovare în Liga Naţională. Era o partidă hotărâtoare pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Miza extrem de mare care a apăsat pe umerii jucătorilor a generat o partidă aspră, cu faze spectaculoase, ratări inexplicabile, dar şi decizii controversate ale celor doi arbitrii, care, cu precădere în prima repriză, au înclinat mai mult balanţa în partea oaspeţilor. Chiar şi în aceste condiţii, făgărăşenii s-au mobilizat exemplar şi în final au obţinut o victorie mare, 26-22, care îi propulsează pe locul secund în clasament.
Făgărăşenii şi-au făcut încălzirea pe acest joc în restanţa cu HC Arad, desfăşurată la începutul săptămânii trecute, în care s-au impus cu 35-21. Jocul cu HCM Baia Mare (fostul Minaur) a început asa cum se preconiza, într-un echilibru perfect. Chiar dacă nu au reuşit să se desprindă, băimărenii au lăsat totuşi impresia că stăpânesc mai bine jocul. Au condus cu 4-3 şi 6-4, dar de fiecare dată făgărăşenii au revenit şi au restabilit egalitatea. Mai mult, în min 23, au preluat conducerea cu 8-7, după care arbitrii şi-au dat în petic şi i-au eliminat pe rând pe Dincă, Frăţilă şi Dobrin. Momentul putea fi speculat cu uşurinţă de oaspeţi, dar incredibil, aceştia au ratat în trei rânduri, în timp ce făgărăşenii au marcat pe contraatac şi au dus scorul la 9-7. Finalul reprizei a fost la fel de dramatic şi, după ce oaspeţii, au egalat la 9 în min. 27, HCM, tot în inferioritate, a marcat pe contraatac pentru ca la pauză scorul să fie egal, 10-10.

În repriza secundă, HCM Făgăraş a fost mult mai stăpână pe situaţie şi datorită unei mai bune organizări a jocului, a început treptat să se impună. Şuteică a dat siguranţă apărării prin numeroase intervenţii între buturi, extremele Bucşa şi Marinescu au marcat aproape de fiecare dată, Frăţilă a coordonat bine echipa, iar Dincă a ieşit la rampă exact la timpul potrivit, în finalul partidei, prin golurile sale. De asemenea, Dobrin a reuşit să înscrie două goluri consecutive în momentele importante al partidei, care au dus la o desprindere decisivă. În min. 47 tabela indica 19-14 pentru HCM Făgăraş, băimărenii au revenit în min. 51 când s-au apropiat la două goluri, 20-18, dar au cedat definitiv în min 55 când scorul indica 6 goluri diferenţă, 24-18.
Cu această victorie, HCM Făgăraş a urcat pe locul secund în clasament şi a făcut un pas mare spre a juca din nou barajul de promovare. Făgărăşenii mai au de susţinut o restanţă, în deplasare la Craiova, duminică, 18 martie, se vor deplasa la Sf. Gheorghe, pentru ca următorul joc de pe teren propriu să îl susţină cu lidera seriei, CSM Oradea.
În acest joc, HCM Făgăraş a evoluat în următoarea alcătuire: Şuteică-Frăţilă (3 goluri), Dincă (5 goluri), Dobrin (4 goluri), Marinescu (5 goluri), Rău (3 goluri), Bucşa (5 goluri), Lazea (1 gol), Mînea, Şofronici.

Rezultatele etapei
CS Piteşti – CSM Sf. Gheorghe 40-38
Unirea Sânnicolau Mare – CSM Oradea 22-30
HCM Făgăraş – HCM Baia Mare 26-22
HC II Oradea – Extrem Baia Mare se dispută marţi 13.03
Univ Craiova – CS Bistriţa 1.04.2012
HC Arad – Naţional Sighişoara 8.04.2012

Clasament
1. CSM Oradea 17 31p
2. HCM Făgăraş 16 28p
3. HCM Baia Mare 17 27p
4. Extrem Baia Mare 16 22p
5. CS Piteşti 17 20p
6. Univ Craiova 14 16p
7. Unirea Sânnicolau 16 12p
8. Naţional Sighişoara 16 11p
9. CS Bistriţa 16 11p
10. HC Arad 15 8p
11. CSM Sf. Gheorghe 17 4p
12. HC II Odorhei 15 2p

Juniorii III, calificaţi la turneul semifinal

Juniorii III ai CSS Făgăraş pregătită de prof. Cătălin Ivan au încheiat campionatul republican de handbal pe locul secund în seria care îi califică la turneul semifinal pe ţară. În ultimul turneu din campionat, desfăşurat la Mizil, făgărăşenii au obţinut 4 victorii din 5 partide, fiind învinşi doar de câştigătoarea campionatului, CSS Odorhei (25-33), echipă neînvinsă.
Cele patru victorii au fost obţinute în dauna echipelor : CS Steaua Mizil (27-21), CSM Ploieşti (38-11), CSS Sf. Gheorghe (32-23), CS Sc. 1 Mai Ploieşti (30-22). Lotul echipei care a obţinut această frumoasă performanţă a fost alcătuit din: Florea Marian, Dăbişte Ciprian, Bobocea Cătălin, Chiuşdea Darius, Bera Florin, Mandan Alexandru, Stîngu Dan, Bica Alexandru, Binig Ionuţ, Gavrilă Laurenţiu, Giurgiu Paul, Hudiţean Alexandru, Oală Alin, Niculescu Radu.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari baietii si mult succes in continuare. A fost un meci superb in care ati demonstrat inca o data ca sunteti echipa fanion a orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ