Vezi când se finalizează șantierul de pe străzile din Făgăraș

2
51
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

lucrari cartiere 3Edilii s-au întâlnit din nou cu constructorul responsabil de reabilitarea rețelei de apă-canal din municipiu. La ședința care a avut loc astăzi în sala de ședințe din incinta Primăriei Făgăraș au participat reprezentanții firmei Recon și Doje, reprezentanții societății Apa-Canal Sibiu și primarul Sorin Mănduc care l-a luat din nou la răspundere pe directorul firmei răspunzătoare de șantierul de pe străzile orașului. „Am avut multe discuții interminabile iar concluzia finală este că firma care se ocupă de acest proiect de o mare amploare din municipiu, lucrează extrem de prost și nu este obișnuită să lucreze la standarde europene. Altfel, nu îmi explic de ce nu au fost capabili să finalizeze cel puțin o stradă din municipiu de când au început lucrările. Acest lucru nu este normal. Noi o să le dăm toate avizele necesare pentru săpături, dar numai cu condiția să lucreze ordonat și să respecte prevederile contractului“, ne-a explicat primarul Sorin Mănduc.

Toți participanții de la ședință au mers astăzi pe străzile din municipiu pentru a vedea starea exactă a lucrărilor. „Șantierul de pe străzile Făgărașului trebuie să înceteze. De nenumărate ori s-au stabilit lucruri concrete care nu au fost respectate de constructor, iar această situație nu mai poate continua. Părerea mea este că lucrările de proastă calitate care nu respectă normele, nu ar trebui plătite“, a adăugat Mircea Niculescu, directorul regional de la Apa Canal Sibiu.

Tot în cadrul întâlnirii s-a semnat și un proces verbal vis-a-vis de lucrările începute, pentru a se reabilita o parte din străzile care se află în șantier până la iarnă. „În cadrul ședinței care a avut loc astăzi am făcut și un proces verbal pentru a pune presiune pe constructor, pentru a face lucrări de calitate. Trebuie să finalizeze o parte din șantierele începute, pentru că nu vreau să vină iarna și străzile Făgărașului să fie deteriorate“, a spus Alexandru Fodor, directorul executiv al Asociației de Apă Sibiu.

Directorul firmei Recon și Doje susține că o să facă tot posibilul să nu mai întâmpine probleme și să nu se mai creeze un disconfort pentru făgărășeni pe durata lucrărilor. „În ședință am discutat despre programul lucrărilor, termenul la care trebuie să finalizăm proiectul de reabilitare al rețelei de apă-canal și despre probleme apărute. O să facem tot posibilul ca până în primăvara anului 2015 când terminăm să nu mai existe un disconfort mare pentru făgărășeni“, a explicat Jenică Dop, directorul firmei Recon&Doje.

În consecință, după ședința de astăzi s-ar putea ca haosul creat pe străzile municipiului să se mai diminueze și lucrările să fie realizate conform contractului. Termenul de finalizare a reabilitării rețelei de apă-canal din municipiu este prevăzut pentru luna mai anul 2015.

2 COMENTARII

 1. Vorbe goale

  George Bacovia – Nervi de toamna

  E toamnă, e foşnet, e somn…
  Liberaii, pe stradă, oftează;
  E tuse, e plânset, e gol…
  Şi-i frig, şi burează

  Manducii, mai bolnavi, mai trişti,
  Pe drumuri fac gesturi ciudate –
  Iar frunze, de veşnicul somn,
  Cad grele, udate.

  Eu stau, şi mă duc, şi mă-ntorc,
  Şi-liberalii profund mă-ntristează –
  Îmi vine să râd fără sens,
  Şi-i frig, şi burează.

 2. Acelasi lucru a spus primarul si acum vreo trei luni,si acum doua luni,si acum o luna.Promitea ca nu le mai permite sa inceapa noi lucrari pana nu finalizeaza pe cele incepute.Acum se apropie alegerile si trebuie sa mai iasa putin in fata sa dea bine.Orasul e praf nici aia cu lucrarile nu s-au tinut de cuvant,nici primarul si consiliul local.Sila e cuvantul care descrie cel mai bine ceea ce simt eu si cred ca si majoritatea locuitorilor fata de situatia asta.Declaratiile pompoase nu tin locul banilor pe care ii dam in service pt pivoti si bielete!La fel s-a procedat la nivel judetean si cu cu asfaltarea drumului catre Soars.Am avut ,,placerea” saptamana asta sa merg pe acolo,asa ceva nici in filmele cu prosti nu vezi.I-as spune carpeala nu asfaltare dar cred ca si carpeala e prea mult pentru ce s-a facut acolo,un petec la 100m apoi plin de gropi…

LĂSAȚI UN MESAJ