Valea Comănii, o zonă bogată în atracții turistice

0
194
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Comăna de Sus este așezată la poalele vestice ale Munților Perșani, la 3 km de Comăna de Jos, satul de reședință al comunei Comăna. Istoria așezării coboară până în perioada romană, pe teritoriul localității fiind descoperită o monedă romană din timpul împaratului Constantin. În secolul al XII-lea, pe râul Comana, mai precis pe vârful Cetățeaua, la 814 m altitudine, a fost construită o cetate sătească de apărare împotriva cotropitorilor din est, care puteau trece peste crestele munților Perșani, ușor accesibile. Cetatea a fost în parte distrusă de invazia mongolă iar apoi a fost prima cetate cucerită de unguri în încercarea lor de a subjuga Țara Făgărașului. Valea Comănii, este o zonă în Țara Făgărașului prea puțin cunoscută, dar plină de mister.
Pe Valea Comănii se află câteva obiective naturale protejate. Este vorba de Peștera Comăna, numitǎ de localnici Peștera Mănăstirii, urmează rezervația geologică de la Piatra Cioplită, este vorba de coloane de bazalt prismatice și punctul fosilifer Gârbova.
Pe drumul forestier lung de aproape 15 km ce însoțește în amonte Râul Comana, se poate practica cicloturismul. Pe lângă rezervațiile naturale se mai adaugă peisajul carstic cu cele trei peșteri: peștera Mănăstirii, peștera Tigăi și Bulz. Mergând mai sus trebuie să treceți prin ,,Porțile de Piatră,, un canion sculptat de vale în rocă, unde veți fi supravegheați de ,,Omul de piatră,, o rocă în munte, cu chip uman. O zonă frumoasă și ușor accesibilă pentru turiștii din zonă sau străini, dornici de natură.

LĂSAȚI UN MESAJ