Urșii și lupii au cauzat pagube de 466.540 lei anul acesta. Frecvența pagubelor mai ridicată în zona noastră!

0
393
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Din datele înregistrate de APM Brașov, frecvența pagubelor produse de speciile protejate, urși și lupi în principal, este mai ridicată zonele Homorod, Apața, Șercaia, Mândra, Sâmbăta de Sus, Bunești,  Hârseni,  Cincu, Ormeniș, Cața, Crizbav. Conform informațiilor furnizate către brasovmetropolitan.ro, de directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov, Ciprian Băncilă,  96 de dosare cu o valoare a pagubelor în cuantum de 466.540 de lei, au fost făcute, ca urmare a pagubelor produse de urși și lupi în județul Brașov, în primele nouă luni ale acestui an. Până în momentul de fază au fost achitate despăgubiri pentru 31 de dosare, suma totală primită de păgubiți fiind de 147.123 lei. Pagubele au fost produse la culturile agricole, animale domestice si vehicule rutiere (accidente auto in care au fost implicate specii strict protejate).
Urșii și lupii au omorât, conform centralizării pagubelor, 127 de oi, 19 vaci și 2 porci, 28 de familii de albine, iar o suprafață de 31,54 ha de porumb boabe și 0,1 ha de plantație Aronia, au fost și ele afectate.
Au fost înregistrate 4 dosare de pagube produse autovehiculelor, rezultate în urma accidentelor rutiere în care au fost implicați urși. Valoarea pagubelor a fost de 88.760 de lei, însă în aceste cazuri, răspunderea civilă a revenit conducătorului auto sau administratorului drumului, în funcție de prezența/absența pe sectorul de drum, unde s-au întâmplat evenimentele, a indicatoarelor rutiere cu semnificația „ATENȚIE ANIMALE”.

LĂSAȚI UN MESAJ