Un făgărăşean-mare speranţă a baschetului românesc!

0
180
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Se numeşte Adrian Bredurean, este elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală Nr.1 din Municipiul Făgăraş. S-a  născut în Făgăraş la 25 ianuarie 1998 şi va împlini foarte curând 13 ani. Este un elev foarte bun la învăţătură, îi plac rockul şi calculatoarele, dar mai presus de orice iubeşte baschetul.

Nu este deloc greu să-l remarci la şcoală şi pe stradă: are deja 1,82 m înălţime, fiind cu mult mai înalt decât colegii săi. Cu toate că este o fire blândă, a ales “lupta sub panou” în detrimentul altor ramuri sportive.

A păşit pentru prima oară într-o sală de sport în care se iniţiau copiii în jocul de baschet pe când avea doar 10 ani şi a învăţat tainele baschetului  sub îndrumarea prof. Ioan Crâznic la Asociaţia Club Sportiv Sportic Pro Baschet din Făgăraş. A urmat sub îndrumarea aceluiaşi antrenor pregătirea specifică până în primăvara anului 2010, când a fost observat la un meci amical  la Braşov de fostul antrenor al echipei naţionale de baschet masculin a României – Dan Calancea, la recomandarea căruia s-a perfectat transferul la formaţia C.S.U.Cuadripol Municipal Braşov.

Adrian Bredurean este pregătit actualmente la Braşov  de antrenorul Eugen Roşu, el urmând pregătirea în paralel şi la Şcoala de Baschet din Făgăraş. Cu formaţia din Braşov a devenit vicecampion naţional la categoria – U 13 ani şi a ocupat locul 9 din 65 de formaţii participante la Campionatul Naţional de Minibaschet – Braşov 2010, fiind remarcat de reprezentanţi ai F.R.B pentru baschetul juvenil. Ca urmare a evoluţiei foarte bune la această competiţie naţională, “uriaşul din Făgăraş ” a fost selecţionat pentru prima oară în tabăra giganţilor – lotul naţional al României la această categorie, rămânând la un stagiu de pregătire centralizată în Braşov pentru o perioadă de două săptămâni.

In perioada 16-23 decembrie, Adrian Bredurean a fost rechemat la lotul naţional de minibaschet pentru a participa la un stagiu de pregătire care a precedat Turneul Internaţional FIBA de Minibaschet de la Bucuresti.

Pregătiţi de Hristu Sapera şi Cosmin Şerbănescu, tinerii baschetbalişti români,  cu Adrian în echipă, au reuşit clasarea pe locul I după ce în ultimul joc au invins Macedonia cu scorul 67-57. Pe locurile următoare s-au clasat Serbia, Ungaria, Macedonia, Bulgaria şi Selecţionata Bucureştiului.

Adrian Bredurean este un junior de mare perspectivă, o tânără speranţă a baschetului românesc, un făgărăşean plecat “la curtea regelui Baschet” să reprezinte mişcarea sportivă din Făgăraş şi judeţul Braşov.

Mult succes, Adrian!

LĂSAȚI UN MESAJ