Un făgărășean a inventat un sistem care purifică apa

0
423
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Apa este principala sursă de viaţă, iar astăzi în lume peste 750 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă şi alte 1,6 milioane de oameni duc lipsă totală de apă. Dar și sute de mii de români au probleme cu apa – unii se îmbolnăvesc grav pentru că beau una infestată. Însă un făgărășeano-sirian este pe cale să rezolve această problemă a apei potabile.   Născut în România, din tată sirian și mama făgărășeancă, Khaled Al Mezayen este doctor farmacist cu specialitate în farmacia industrială și management în industria sănătății. Copilăria și-a petrecut-o în Făgăraș, pe strada Libertății, până la vârsta de 5 ani. După Revoluție a plecat cu părinții în Franța, iar de acolo în Siria. Însă nu a uitat niciodată locul copilăriei și a revenit cu drag acasă, la bunica, pe strada Libertății, în fiecare an, în vacanțe. Din Siria s-a mutat în Franța în 2003, unde a făcut Facultatea de Medicină și Farmacia, iar apoi doctoratul la Toulouse. În 2013 a revenit în România și s-a stabilit în Sibiu, unde a început să investească în domeniul cercetării. Khaled, împreună cu un grup de tineri cercetători, a inventat un aparat care purifică apa și o transformă în apă potabilă, bună de consum, care, probabil, va salva miliarde de vieți.

Cercetătorii vor apela la crowdfounding pentru a face rost de banii necesari pentru fabricarea în serie de acestor filtre, care vor fi donate unor fundații preocupate de protecția mediului. Fiecare filtru poate deservi grupuri cuprinse între 500 și 5.000 de persoane.

Așadar, toată lumea este invitată să intre pe site-ul concursului si sa voteze acest proiect iar cu siguranță că, dacă va ieși câștigător, proiectul va schimba vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ