Un cadru didactic are tuberculoză și a intrat în contact cu 120 de copii

0
1819
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un cadru didactic a fost depistat cu tuberculoză. Asistentele de la cabinetul TBC din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș, au început o anchetă epidemiologică, este anunțul pe care Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju, l-a făcut miercuri, într-o conferință de presă.
,,Persoana în cauză a intrat în contact cu 120 de copii, iar acum se face anchetă epidemiologică de către asistentele Cabinetului TBC. Este vorba de un cadru didactic, dar nu putem da numele acestei doamne”- a declarat Mariana Câju
Această situație apărută acum are o explicație. Chiar dacă școlile sunt închise din 9 noiembrie 2020, iar contactul cu cei 120 de copii s-a făcut atunci, tuberculoza are o perioadă de incubaţie lungă. Primele simptome de boală pot apărea la aproximativ 12 săptămâni după infectare, dar boala se poate declanşa mult mai târziu. Acest fapt face ca asistentele din cadrul cabinetului TBC din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș să fie nevoite să facă acum ancheta epidemiologică, în cabinetul recent redeschis.
„Problema cabinetului a fost parţial rezolvată. Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov a transmis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Braşov, în 1 februarie, prin care comunică sprijin cu personal medical, câte două ore pe zi în cadrul cabinetului TBC din Spitalul Municipal Făgăraş. În 2 februarie am primit o adresă de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, datată tot cu 1 februarie, prin care ne este comunicat răspunsul Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov. În baza acestor adrese, conducerea Spitalului Făgăraș, a dat dispoziţii pentru încetarea detaşării personalului pe celelalte secţii şi reluarea activităţii cabinetului TBC, începând cu data de 2 februarie. Tot pe 2 februarie noi am aşteptat, în baza programului care ne-a fost comunicat medicii de la Braşov, dar nu au venit nici ieri, nici astăzi. Să sperăm că vor veni joi. Din punctul nostru de vedere, cabinetul este deschis”, a declarat Mariana Câju.
Cabinetul a fost închis la începutul anului, pentru că medicul de specialitate, care era pensionar, şi-a încetat activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ