Turiştii, sfătuiţi să nu urce pe „Strunga Dracului“

1
567
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Turiştii sunt avertizaţi să nu urce în locul cunoscut drept ‘Strunga Dracului’, aflat la altitudinea de 2.300 de metri, în Munţii Făgăraşului, unde există pericolul de căderi de stânci, a anunţat marţi, într-o conferinţă, Şeful Serviciului Public Salvamont Sibiu, salvamontistul Adrian David pentru agerpres.ro.

‘Dumnezeu ne-a ferit anul trecut, ca într-o duminică să nu fie nimeni în zonă, când au căzut stânci. Vom pune lanţuri şi panouri de avertizare. Practic blocăm accesul cu lanţuri în Strunga Dracului. Este un horn de 200 de metri lungime, 120 de metri diferenţă de nivel, înclinaţie de 80 de grade, la o altitudine de 2.300 de metri. Accesul în Strungă era asigurat cu cabluri şi lanţuri, pe post de balustradă, cu scăriţe metalice, care în mare parte au fost distruse şi îngropate de stâncile căzute’, a explicat Adrian David.

Acesta a precizat că Strunga Dracului este periculoasă încă de anul trecut, când, în toamnă au început să se desprindă primele stânci uriaşe. Stâncile care au căzut sunt de mărimea unui microbuz.

Tocmai din cauza pericolului de moarte, salvamontiştii sibieni au refuzat deocamdată ajutorul oferit de alpiniştii de la Clubul Alpin Român, cei care au dorit să intre în Strunga Dracului să securizeze zona.

‘Anul trecut în toamnă, la Strunga Dracului, au căzut stânci cât un microbuz, care s-au prăvălit pe acest traseu turistic. Am închis traseul turistic respectiv, am pus plăci de avertizare care au dispărut. Vrem să blocăm accesul aici în zonă, fiind deosebit de periculoasă. Există riscul de căderi de stânci, din zona limitrofă Strungii Dracului. Am primit o solicitare din partea Clubului Alpin Român, de degajare a stâncilor, am refuzat-o tocmai din cauză că este deosebit de periculoasă zona’, a mai precizat Şeful Salvamont Sibiu.

1 COMENTARIU

  1. E normal sa cada, asta-i eroziunea, inghet, dezghet, dilatare, contractare s. a . Si la Pietrele lui Solomon, unde merge o mare parte din grataragii, daca te uiti bine , se poate observa ca niste pietre mai mari dau semne sa pice. Cred ca la S.D. e o avalansa de stinci de diverse dimensiuni. E o stire oportuna.

LĂSAȚI UN MESAJ