Două societăți comerciale din Făgăraș, amendate că vindeau produs contrafăcute

0
178
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat verificări pe raza judeţului Braşov, la persoane juridice ce desfăşoară activităţi de comerţ cu produse ce poartă sigla unor mărci protejate. Poliţiştii au intrat la bănuieli după ce au văzut că produsele comercializate se vindeau la preţuri mult mai mici decât cele originale.
Astfel, la Făgăraş au fost verificate trei puncte de lucru care aparţin de două societăţi comerciale. Aici se vindeau articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării şi erau expuse la comercializare aproximativ 200 de produse ce purtau însemnele grafice ale unor mărci de notorietate, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.
La Braşov au fost identificate tot trei puncte de lucru care aparţin de două societăţi comerciale. Aici au fost identificate 560 de articole de îmbrăcăminte faţă de care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, prin prisma faptului că, acestea erau comercializate la preţuri mici, iar comercianţii nu deţineau documentele legale.
În cauză au fost întocmite patru dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «punere în circulaţie de produse contrafăcute», faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, a anunţat agent principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. Toate produsele au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, valoarea fiind de aproximativ 80.000 lei.
Totodată, 2 societăţi din cele 4 găsite în culpă au primit şi câte o amendă de 1.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscate şi sumele de bani pentru care nu s-a eliberat bon fiscal.
sursa:Bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ