Transfăgărășanul se închide temporar pe anumite porțiuni

0
106
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Circulaţia rutieră se închide temporar, luni 04 iulie, pe Transfăgărăşan pentru desfăşurarea Turului Ciclist al Sibiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), citată de Agerpres. Astfel, în intervalul orar 10:00 – 17:30 se va închide circulaţia pe tunel, la km 115+926 – km 116+808 iar între 10:00 – 12:00, între Bălea Cascadă și localitatea Cârţişoara, la km 130+800 – km 147+785 .
Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale. Încă de la prima ediţie, care a avut loc în iulie 2011, Turul Sibiului s-a impus drept cea mai titrată competiţie ciclistă organizată în România şi una dintre cele mai importante din sud-estul Europei, găzduind echipe naţionale, Continentale, Pro-Continentale şi, în premieră pentru ţara noastră, de World Tour.
În cele 11 ediţii organizate până acum, au venit la Sibiu ciclişti care au făcut istorie, precum Egan Bernal – câştigător al Turului Franţei în 2019, sau Primoz Roglic- câştigător al Turului Spaniei în acelaşi an.
A 12-a ediţie a Turului Sibiului, cursă de categoria 2.1, va reuni în perioada 2-5 iulie un număr de 28 de echipe, inclusiv şase de World Tour (BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal, Astana Qazaqstan şi Cofidis), ceea ce dă garanţia unei întreceri spectaculoase şi echilibrate.
Şoşeaua Transfăgărăşan se află pe Drumul Naţional 7C, are o lungime de 152 km și leagă Transilvania de Muntenia. Traversează cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.
Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.

LĂSAȚI UN MESAJ