Transfăgărășanul, deszăpezit în septembrie

0
47
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Iarna în toată regula s-a instalat pe Transfăgărășan și pe Transalpina, unde drumarii au intervenit marți dimineață, deoarece stratul de zăpadă depășea, pe alocuri, 10 centimetri. Autoritățile au acționat cu utilaje de deszăpezire și clorură de calciu pentru eliberarea drumurilor, în urma ninsorii abundente de luni noaptea.
„Acest material antiderapant are un efect rapid de degivrare a suprafeței asfaltice și a fost împrăștiat chiar și manual pentru a permite utilajelor să acționeze”, au spus reprezentanții Companiei de Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Pe ambele drumuri se circulă în condiții de iarnă, astfel că autoritățile atenționează participanții la trafic să fie echipați corespunzător.
„La Bâlea Lac a sosit iarna. De această dată însă drumarii nu au fost luați prin surprindere pentru că la Districtul Bâlea avem un utilaj cu lamă și răspânditor de sare care curăță drumul la prima oră a dimineții (acționarea cu utilaje pe DN7C – Transfăgărășan pe timp de noapte este interzisă prin lege). Astfel de fenomene pot să apară în mai multe zone din centrul țării, în special pe drumurile montane așa că atragem atenția tuturor participanților la trafic să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum”, au spus și angajații de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ