
A doua ediție a “Festivalului lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie 2022”, a început de dimineață, de la ora 11.00 cu muzică folk oferită de Asociația “Hai la chitară”, dansuri prezentate de Grupul de dansuri al Liceului St. O. Iosif din Rupea și atelierele meșteșugărești, care se aflau la tot pasul în interiorul Cetății.
După ora 15:00, pe scena amenajată în parcarea din exteriorul Cetății Rupea, sutele de spectatori prezenți i- au primit cu apaluze pe Ionuț Langa și ansambul Rujița, pe Mihnea Blidea, Iulia Dărăbanț, Mădălina Grama, Carmina Tatomir, Flaviu Florea, Diana Gribincea Popa, care a și prezentat spectacolul.
Proiectul ” Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie 2022” are ca și obiectivul general susținerea producătorilor locali și promovarea obiceiurilor și tradiților locale prin organizarea unor evenimente culturale integrate.
– promovarea desertului traditional transilvănean din zona Rupea, lichiul de Rupea,
– prezentarea și promovarea portului traditional local și a obiceiurilor tradiționale locale (joc traditional) prin organizarea unor activități specifice prezentării acestora, spectacol pe platforma exterioară a Cetății Rupea,
– promovarea artei meșteșugăritului, de la nivelul zonei Rupea, prin participarea meșteșugarilor locali : țesătorie; olărit; împletituri din lemn – nuiele, coșuri, mături,
Prin derularea acestui proiect autoritatea locală continuă sprijinirea activităților culturale inițiate la nivelul orașului Rupea atât de primărie cât și de înstituțiile de învățământ.” Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie 2022”, a fost organizat de Primăria Rupea și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.