Torţele au luminat oraşul

0
50
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Oraşul a prins viaţă marţi seară, 1 decembrie! Câteva sute de oameni au ieşit pe stradă pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României. Momentul cel mai aşteptat a fost retragerea cu torţe a militarilor din garnizoana făgărăşeană, devenită deja tradiţie în Făgăraş.

Atmosferă de sărbătoare miercuri seară, 1 decembrie, în Făgăraş. Casa Municipală de Cultură a fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni adunaţi să petreacă împreună Ziua Naţională a României.

În ciuda vremii ploioase şi reci, cei prezenţi la eveniment au stat neclintiţi la intonarea imnului ţării.

„Suntem mândri că suntem români în această perioadă grea pentru ţară. Sper ca Ziua Naţională a României să fie o alinare pentru toţi cei ce simt româneşte. Este o perioadă tulbure, însă tocmai în perioadele grele românii au reuşit să se ridice şi să meargă mai departe. Le urez tuturor făgărăşenilor care simt româneşte mulţi ani cu bine şi sănătoşi“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.

„Mai întâi, La mulţi ani România, La mulţi ani români, trăiască România mulţi, foarte mulţi ani! Este cea mai importantă sărbătoare a poporului român pentru că în 1918, la 1 decembrie, toate provinciile româneşti s-au reunite sub acelaşi sceptru“, a spus deputatul Gheorghe Gabor.

Momentul cel mai aşteptat de sutele de oameni prezenţi în faţa Cetăţii Făgăraşului a fost retragerea cu torţe a celor aproape 100 de militari din garnizoana făgărăşeană.

Oamenii au rămas plăcut surprinşi de acest moment şi mulţi au ales să colinde străzile oraşului împreună cu militarii. „Mă bucur mult că am reuşit să ies din casă, chiar dacă afară plouă. Aşa am putut vedea cât de frumos a fost parade militarilor şi cât de frumos au cântat soliştii noştri de muzică populară. Sunt mândră că sunt roman, chiar şi în aceste vremuri“, „Mă bucur să fiu acum şi mă bucur şi sunt mândru că sunt român. Mai avem noi griji şi necazuri, dar România este ţara noastră şi ar trebui să o respectăm aşa cum se cuvine, să ne respectăm pe noi înşine“, au spus făgărăşenii.

Militarii cu torţele aprinse au defilat zeci de minute prin tot centrul Făgăraşului. Este pentru a treia oară când în Făgăraş se organizează un astfel de moment.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

LĂSAȚI UN MESAJ