Tochitură ardelenească

0
27
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

tochitura-ardeleneascathumbIngrediente : 200 gr pulpă de porc, 200 gr cârnaţi afumaţi subţiri, 100 gr ficăţei de pui, 100 gr costiţă afumată, 200 gr ciuperci, 1 ardei gras, 2 cepe
150 ml suc de roşii, 3 căţei de usturoi, 100 ml ulei, 3 ouă, 150 gr brânză de oaie, sare, piper

Mod de preparare :
Se taie pulpa de porc şi ficăţeii cubuleţe, iar cârnaţii rondele. Costiţa se taie şi ea cubuleţe mici. Uleiul se încinge într-o cratiţă şi prăjim bucăţile de carne sărate şi piperate. Se scoate carnea şi se rumenesc bucăţile de costiţă afumată care apoi se scot deoparte.
Se curăţă, se spală şi se taie mărunt ciupercile, ceapa şi ardeiul gras şi se călesc împreună în uleiul în care s-a prăjit carnea şi costiţa.
Se călesc timp de 5 minute după care adăugăm 150 ml suc de roşii şi se înăbuşă la foc mic. Se adaugă şi usturoiul tocat, carnea şi costiţa şi se lasă să dea 2-3 clocote împreună.
Se serveşte cu mămăliguţă, cu un ochi deasupra şi 50 gr brânză rasă deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ