Toamnă în calendar, vară în termometre

0
29
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Zile călduroase şi frumoase care ne duc cu gândul la vară şi concedii. Şi totuşi, dacă ne uităm în calendar, data de 2 octombrie înseamnă toamnă în toată regula. Nu ne spun acelaşi lucru şi temperaturile ridicate care s-au înregistrat în această perioadă şi ne fac să ne gândim mai degrabă la sezonul estival. Aşadar, toamna nu şi-a intrat în drepturi pentru că temperaturile de afară sunt ridicate şi ajung chiar şi la 30 de grade Celsius. Doar dimineaţa şi seara mai simţim că este totuşi toamnă, pentru că termometrul arată 10 grade Celsius.

Făgărăşenii profită din plin de această vreme frumoasă şi cei care au avut câteva ore libere au ieşit din case să se bucure de razele soarelui. Nu au renunţat nici la hainele de vară. Aşadar, este toamnă doar în calendar. Totuşi spun ei, o ploaie ar fi fost bine venită mai ales din cauza secetei care a făcut prăpăd recolta din acest an.

Dacă până astăzi temperaturile au fost ridicate, de mâine meteorologii anunţă ploi. Aşadar, vom spune bun venit toamnei de zilele următoare.
(L.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ