Țintuit la pat dar cu…speranța

0
1336
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Secundele, minutele , orele, zilele, trec mai ușor pentru unii și mai greu pentru alții. Trec foarte greu, mai ales, pentru cei țintuiți la pat. Lucian este un făgărășean ajuns la 40 de ani. Viața lui se reduce la cei patru pereți, în care își petrece majoritatea timpului. O bătaie primită cu un levier i-a semnat sentința pe viață, o bătaie pe care el o numește … accident.  L-a condamnat la pat, în urmă cu 20 de ani și de atunci trăiește la mila semenilor. Viața lui de dinaintea accidentului, îi rulează în minte ca un film. Se ține strâns de amintirile în care mergea pe picioarele lui și chiar lucra ca zidar. Acum se poate ridica și deplasa doar cu ajutor, iar cel mai negru gând al lui este să nu cumva să cadă fără ca cineva să îl vadă. O simplă căzătură îl poate costa viața dacă, nu există cineva să îl ridice.  El trăiește într-o cămăruță și este îngrijit de o mătușă care reușește lunar să împartă 200 de lei cu 5 persoane. E groaznic, spune mătușa printre lacrimi, mai ales că femeia suferă de semi-pareză.

Cu o modestie ieșită din comun și cu lacrimi în ochi, făgărășeanul din cartierul Galați își roagă semenii să se oprească , măcar pentru un minut, să îi asculte povestea și să îi dea o mână de ajutor. Și-ar dori să meargă pe picioarele lui, însă îi este greu să se gândească că va obține vreodată cei 5000 de euro pentru tratament, când el nu are nici un venit.
Lucian are nevoie de noi, de oamenii din noi. Lucian vrea să meargă și ar putea să o facă dacă va fi sprjinit. Orice ajutor este bine-venit dar mai ales cel bănesc care i-ar putea asigura tratamentul. Pe Lucian îl găsiți în cartierul Galați, el stă și așteaptă, se uită pe fereastră și speră că poate mâine visul de a merge pe picioare va deveni realitate…..

LĂSAȚI UN MESAJ