Tinerii îi ajută pe salvamontişti

2
47
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


 

Elicopterele nu vor mai avea probleme de aterizare în Munţii Făgăraş! În apropierea Cabanei Salvamont a fost amenajat un heliport. La realizarea acestuia au dat o mână de ajutor mai mulţi elevi de la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ şi de la Clubul Elevilor din Victoria.

 

Elevii, însoţiti de profesorii lor, au plecat încă de la primele ore ale dimineţii spre Cabana Salvamont, situată la cota 1400. După doar două ore şi jumătate de mers, au ajuns la destinaţie. Nu au avut însă prea mult timp la dispoziţie pentru odihnă pentru că scopul lor era clar: să îi ajute pe salvamontişti la finalizarea lucrărilor la heliport.

„I-am ajutat pe salvamontişti, aceştia au construit un heliport – o platformă pentru aterizarea elicopterelor – care să preia răniţii sau să aducă provizii. Noi am muncit cât am putut şi am dus bolovani care au fost folosiţi la construirea acestui heliport“, a spus Radu Şodolescu, profesor de geografie la Grupul Şcolar Dr. Ioan Şenchea.

Salvamontiştii au apreciat ajutorul dat de tinerii iubitori de munte.

„Noi am construit un heliport care să permită accesul oricărui elicopter, pentru a prelua răniţii. La amenajarea acestuia trebuia făcută şi o taluzare cu pietre şi bolovani. Acest lucru l-au făcut cei 30 de copii care ne-au ajutat foarte mult“, a spus Tomas Bross de la Salvamont Victoria.

Elevii au fost foarte încântaţi de ceea ce au realizat, mai ales că sunt conştienţi că amenajarea unei astfel de piste poate conduce la salvarea de vieţi omeneşti. „Copiii au fost foarte încântaţi că au putut ajuta. Nu au făcut o lucrare pentru ei, personal, ci pentru comunitate, pentru turişti, pentru  salvamontişti. Sperăm ca şi pe viitor să colaborăm cu Salvamontul, îi vom ajuta atât cât vom putea“, a mai spus Şodolescu.

Elevii nu vor să se oprească aici pentru că în viitor vor să ajute şi la igienizarea Văii Sâmbetei.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Putea fi o colaborare intre Consiliile Locale Drăguș si Sâmbăta care sa verifice statutul Cabanei Sambata sa o amenajeze ca in prezent sta sa cada.Poate unii deștepți doresc sa facă un proiect U.E. Pentru zona aceea cat si reconstruirea drumului de 1 km. care a fost distrus in urma ce ceva ani.

  2. Felicitari! Da, cabana arata deplorabil de cativa ani. E pacat ca nu se ocupa nimeni de ea mai ales ca, cu cap, ar putea fi intretinuta din incasarile proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ