Tinerii din Făgăraș „au evadat“ artă

0
51
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

al treilea loc4Tineretul făgărăşean a evadat şi în acest an, în artă.  Aflat la a patra ediţie, festivalul a avut un succes răsunător. Sute de elevi făgărăşeni şi nu numai au participat la acest concurs, în care arta a fost cuvântul cheie. Fiecare dintre ei şi-a dovedit talentul cum a ştiut mai bine, în speranţa că va pleca acasă cu un premiu.

Festivalul numit sugestiv „Evadarea în artă“ s-a încheiat sâmbătă 6 aprilie, după o săptămână de emoţii atât pentru participanţi, cât şi pentru organizatori.
Concursul s-a desfăşurat pe şase secţiuni. Este vorba de muzică, teatru, dans, creaţie literară, creaţie plastică şi foto-film. Spectacolele concurs la secţiunile de dans şi muzica au avut loc luni 1 aprilie, iar la teatru, miercuri 3 aprilie. Sâmbătă a avut loc Gala Laureaţilor, spectacol dedicat celor 72 de premianţi ai festivalului. În Gală au fost invitaţi şi laureaţi ai festivalului din ediţiile anterioare, tineri talentaţi, cu care oraşul nostru se poate mândri: Alexandra Corsatea, Anca Urmaciu, Mihai Farcaș și Mihai Teaca.

al treilea loc3Gala Laureaţior a fost deschisă cu un spectacol de dans împletit cu o scenetă scrisă şi regizată de Codrina Anghel iar de coregrafie s-a ocupat Alex Gulu.  Spectacolul „Al treilea loc“ a adus în atenţia spectatorilor fenomenul facebook care a cuprins întreaga generaţie de tineri din ziua de astăzi.

al treilea locFestivalul „Evadarea în artă“ aflat la a IV- a ediţie, este un proiect artistic dedicat elevilor şi a fost conceput în scopul de a descoperi tinerele talente. Festivalul îşi propune nu numai organizarea  de concursuri, ci şi realizarea de expoziţii, tiparirea unui catalog al evenimentului sau organizarea de work-shop-uri de teatru şi de coregrafie. La finalul evenimentului, toți participanții au dansat în stradă, în cel mai mare flash-mob al Făgărașului.
flash mob

De-a lungul anilor, s-au înregistrat 1016 elevi înscriși în cele șase secțiuni de concurs. Numărul profesorilor coordonatori s-a ridicat la 157, iar voluntarii implicați în organizarea evenimentului au fost în număr de 59.

LĂSAȚI UN MESAJ