„Tineri europeni pentru o lume fără violenţă“

0
59
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au rămas impresionaţi până la lacrimi de ceea ce au văzut la Auschwitz şi au dorit ca experienţa lor să fie povestită şi făgărăşenilor. Este vorba despre 20 de persoane care, în urmă cu câteva săptămâni au participat la un congres internaţional, iar aseară, la Fundaţia Culturală „Negru – Vodă“ au împărtăşit experienţa lor celor prezenţi.

„Tineri europeni pentru o lume fără violenţă“ a fost tema simpozionului organizat aseară la Fundaţia Culturală „Negru – Vodă“. Cei prezenţi la întâlnire au putut afla experienţa prin care au trecut 20 de tineri din Făgăraş în urmă cu câteva săptămâni în Polonia. Atunci au vizitat fostele lagăre de concentrare Auschwitz şi Birkenau.

Cei 20 de tineri au participat în Polonia la un congres internaţional, la care au fost prezente peste 1.500 de persoane din mai multe ţări, printre care Italia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, România, Ungaria.

Invitaţii au putut viziona şi filme documentare despre supravieţuitorii Holocaustului şi au admirat o expoziţie de fotografii despre lagărele din Polonia. Organizatorii evenimentului de aseară au fost Liceul Teologic „Dr. Ioan Şenchea“, Fundaţia Culturală „Negru – Vodă“ şi Comunitatea Sant’ Egidio România, prin Ionuţ Androne.
(A.R.)

LĂSAȚI UN MESAJ