Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală, după ce până acum s-au înscris doar 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial. Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și numărul grupelor.
Ministrul a precizat că numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE. Ministrul Câmpeanu spune că orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean
Ministerul Educației va flexibiliza prevederile ordinului de ministru care reglementează programul remedial în învățământul primar și gimnaziu, prin adăugarea următoarele prevederi:
-Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.
– Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.
– Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean.
Potrivit calendarului inițial, în perioada 25 februarie – 3 martie 2021 avea loc depunerea de către părinți a solicitărilor scrise de înscriere a elevului în program.
Reamintim că programul de ore de recuperare a fost promovat intens de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începutul semestrului II al acestui an școlar. Acesta a anunțat că un profesor ar fi plătit cu suma de 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială.