Tendințele evoluției activității economice, în perioada decembrie 2010 – februarie 2011

0
20
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Tendințele evolutiei activității economice în perioada decembrie 2010 – februarie 2011vor fi prezentate, marți, de Institutul Național de Statistică. Agerpres relatează că managerii firmelor românești au prevăzut pentru perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011 o scădere cu 7% a volumului producției în industrie, o scădere cu 9% a activității în comerțul cu amănuntul, singurul domeniu în care cifra de afaceri va înregistra o creștere cu 1% fiind cel al serviciilor.

În cadrul anchetei de conjunctură realizată de INS, managerii din industria prelucratoare au răspuns că se așteaptă, pentru intervalul noiembrie 2010 – ianuarie 2011, la o scădere cu 7% a volumului producției.

Pentru unele dintre activități se va înregistra o tendință de scădere mult mai accentuată decât media. Astfel, în sectoarele fabricării altor mijloace de transport, metalurgiei, precum și reparării, întreținerii și instalării mașinilor și echipamentelor, soldurile conjuncturale se vor diminua cu 34%, 32% și, respectiv, 29%.

LĂSAȚI UN MESAJ