Temperaturile vor fi anormal de scăzute în zilele următoare

0
168
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Vremea va fi anormal de rece în următoarele zile, avertizează meteorologii. Ne așteaptă temperaturi negative în toate regiunile țării, cu până la minus 11 grade Celsius.

Cea mai mare parte a ţării va fi ferită de ninsori şi viscol în zilele următoare. Aceste fenomene vor apărea în special pe la munte în a doua jumătate a săptămânii. În rest, va continua să fie frig. Această noapte, dar şi următoarele vor aduce ger în depresiuni. Acolo vor fi până la minus 11 grade Celsius.

Temperaturi negative vor fi, însă şi în restul ţării. Nici peste zi nu va fi prea cald. Cel mult 4 grade Celsius au anunţat meteorologii pentru mâine.

În cursul nopţii, norii vor fi prezenţi în special în jumătatea de est a ţării. Va mai ninge slab pe spaţii mici în Transilvania şi la munte, în timp ce prin sud-est, vor fi şi ploi sau lapoviţă. Vântul va avea mai multă forţă la munte, în nordul Moldovei, în sud-vestul Olteniei şi în Delta Dunării. Minimele vor fi negative şi vor porni de la minus 11 grade Celsius în depresiuni.

Miercuri, cerul va fi noros în nord-vestul, nordul şi centrul ţării, dar ninsorile slabe vor apărea acolo abia spre seară. În rest, pentru scurt timp se va vedea soarele, dar nu va ridica prea mult mercurul din termometre. Acesta se va opri, din nou la 4 grade Celsius.

Până sâmbătă, ninsorile vor mai apărea din când în când tot dincolo de munţi, iar prin Banat şi Crişana va fi şi lapoviţă.

În rest, precipitaţiile vor fi foarte puţine. În prima zi de weekend, însă, acestea se vor extinde în majoritatea regiunilor, pentru că noaptea să mai rămână doar prin sud-est şi pe la munte. Vor predomina ninsorile, iar în vest şi pe litoral vor fi ploi sau lapoviţă. Temperaturile vor creşte treptat, iar sâmbătă vor fi până la 7..8 grade în sudul ţării.

În Bucureşti, condiţiile de lapoviţă şi ninsoare se vor mai păstra până în zori. Apoi norii se vor mai rări, dar temperaturile maxime vor fi de 2..3 grade Celsius. De altfel, vremea cu aspect de iarnă va sta departe de zona Capitalei până în prima zi de weekend. Atunci va ninge slab şi vântul se va intensifica. În restul timpului, soarele va apărea printre nori, iar vineri termometrele vor indica până la 6 grade Celsius.

La munte, fulgii de zăpadă vor fi puţini în următoarele ore, dar va fi frig, iar la altitudini mari se vor menţine temperaturile sub minus 10 grade. În a doua parte a săptămânii, însă ninsorile se vor extinde în cea mai mare parte a spaţiului montan şi pe creste va fi viscol. Vremea se va mai încălzi puţin în prag de weekend.

sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ