Teatru Cult din Făgăraș, în spectacol la Șinca Nouă

0
88
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ca urmare a câștigării unui proiect prin “Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor culturale pe anul 2022” comuna Șinca Nouă va derula mai multe activități culturale la nivelul Școlii Gimnaziale din comună.
Proiectul ”Spectacole de teatru în comuna Șinca Nouă” are ca obiectiv general, promovarea educației și culturii prin implementarea unor activități cultural-educative de activare participativă a copiilor, tinerilor și adulților de la nivel local. În acest scop vor fi organizate mai multe activități culturale.
În data de 03 iunie 2022, vor fi organizate două spectacole: unul pentru elevii din școala din localitate, ciclul primar și altul pentru cei din ciclul gimnazial. Aceste doua piese de teatru vor fi puse în scenă de Teatrul Cult din Făgăraș. La finalul reprezentațiilor artistice dedicate elevilor, se vor organiza workshop-uri cu copiii participanți, aceasta fiind o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interumane prin jocuri teatrale de rol și alte activități specifice vârstei, încurajând și dezvoltarea creativității.
În cadrul proiectului va fi organizat și un spectacol de teatru pentru tineri si adulți.
Piesa va fi pusa în scenă de actori consacrați la nivel național de la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din Bucureşti. Data acestui spectacol de teatru dedicat tinerilor și adulților urmează să fie comunicată imediat ce va fi stabilită.
Prin derularea acestui proiect autoritatea locală continuă sprijinirea activităților culturale inițiate la nivelul comunei atât de primărie cât și de cadrele didactice și își propune să susțină sustenabilitatea acestora. “Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov”

LĂSAȚI UN MESAJ