Țara Făgărașului e inima României, este mesajul pe care managerul Casei de Cultură din Făgăraș l-a transmis de fiecare dată când a avut ocazia, prin mai multe activități. De această dată, Diana Gribincea, interpretă de muzică populară la origini dorește să transmită acest mesaj tuturor românilor printr-o melodie patriotică pe care a lansat-o astăzi.
Cântecul „Țara Făgărașului, inima României” are o poveste care pleacă de la pământul acestei zone, vechi și sfânt. În mileniul V î.Hr., vechea Europă își avea locul în centrul României de azi. În fiecare strofă a cântecului regăsim informații istorice care trebuie să ne facă mândri de zona noastră.
În prima strofă este pomenit momentul din anul 1600, când Mihai Viteazu a oferit Cetatea Făgăraș Doamnei Stanca, pentru ca aceasta să fie „cetate de scaon”; În cea de-a doua strofă se amintește despre vice-căpitanul comitatului Făgăraș, Ion Codru Drăgușanu, care a luptat pentru învățătură și a ridicat prima școală, în anul 1869 – actualul Colegiu Național „Radu Negru”;
În cea de-a treia strofă este pomenit badea Cârțan (Gheorghe Cârțan), datorită luptei pe care a dus-o pentru ca noi să vorbim limba română. Penultima strofă este despre femeile din Crihalma, care, deși erau răvășite de dorul bărbaților plecați în Primul Război Mondial, acestea au jucat feciorească în locul lor. Astfel a apărut jocul „Fecioreasca Fetelor de la Crihalma”; Ultima strofă este despre puternica iubire a lui Dumnezeu pentru Țara Făgărașului, cât de mult o păzește datorită rugăciunilor Maicii Domnului și ale părinților care au promis că vor avea grijă de acest pământ sfânt.
Cei care au participat la realizarea acestui cântec au fost Maria Racu, Sebastian Stan, Cătălin Chiper, Puiu Făgărășeanu, Vlad Vasile, Dorin Magda, Biserica ”Tuturor Sfinților Români” din Cincu, Primăria Drăguș, Ansamblul folcloric „Ceata Făgărașului” și Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.