Țara Făgărașului a devenit destinație europeană de excelență

0
28
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ţara Făgăraşului a fost inclusă în reţeaua destinaţiilor europene de excelenţă în cadrul Conferinţei anuale EDEN (European Destinations of ExcelleNce) care a avut loc săptămâna aceasta la Bruxelles.

Recent încheiata reuniune intitulată: “Stronger together – Expanding the European Destinations of Excellence Network” (Mai putenici împreună – extinderea reţelei destinaţiilor europene de excelenţă) şi-a propus includerea în cadrul reţelei, alături de câştigătoarele ţărilor participante la cele cinci ediţii anterioare şi a următoarelor destinaţii premiate, astfel că fiecare ţară este reprezentată de laureatele ediţiilor naţionale anterioare.

În prezent, din reţeaua EDEN fac parte peste 90 de destinaţii din 26 de ţări europene.  Destinaţia Ţara Făgăraşului a fost reprezentată de către APDT Braşov care a fost invitată să participe în calitate de elaborator al materialului care a fost recompensat în 2008 cu premiul al doilea în cadrul programului “Turismul şi moştenirea locală intangibilă”.

Europa deţine o multitudine de comori ascunse care aşteaptă să fie descoperite. Destinaţiile premiate sunt cele care reflectă cel mai bine tema anului, în conformitate cu turismul durabil. Aceste destinaţii sunt selectate la nivel naţional în prima jumătate a anului şi sunt apoi premiate cu ocazia unei ceremonii organizate de către Comisia Europeană în toamna fiecărui an.

       Câştigătoarele sunt destinaţii mai puţin cunoscute, din statele membre U.E. şi din ţările candidate. Iniţiativa contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

Acronimul EDEN („European Destinations of ExcelleNce”) a fost ales pentru a desemna destinaţiile europene de excelenţă. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „destinaţie turistică de excelenţă” în fiecare ţară participantă. Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene. Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa si promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.

EDEN beneficiază de sprijinul Comisiei Europene, care l-a lansat în 2006 şi care încă mai joacă rolul fundamental de coordonare.

LĂSAȚI UN MESAJ